L'informe de l'ajuntament de Sabadell

Ara resulta que l'independentisme estima Espanya, i la seva cultura, i les seves tradicions i els seus poetes també, inclòs Machado. Un historiador ha elaborat un informe per a l'ajuntament de Sabadell en què proposava eliminar d'un carrer el nom d'aquest poeta, i els independentistes han sortit a defensar la continuïtat del nom de Machado. La crua veritat, òbviament, és que l'independentisme no vol pas que aquest nom (i tots els noms que tinguin relació amb Espanya) infectin els carrers de la Catalunya lliure i pura. Aquesta és la veritat per bé que l'amaguen i l'oculten sota un mantell de respecte i inclús d'elogi als poetes espanyols. No volen que cap carrer de Catalunya faci pudoreta a Espanya, i ja ho van demostrar quan a Sitges van eliminar el nom Espanya d'una de les seves places, el nom Espanya van ser capaços d'eliminar, sense que, per cert, cap independentista denunciés aquest infame cas d'odi oficial.

El procés se sosté en aquest odi, en aquesta voluntat d'escombrar, ja no l'estat espanyol, sinó Espanya, la seva gent, la seva cultura, el seu folklore. D'on ve aquesta convicció que els catalans ho sabem fer tot millor si no és d'aquesta consciència que els espanyols són idiotes, ergo inferiors, ergo susceptibles de ser odiats i escombrats per ser inferiors? Sense anar més lluny, Rull, el conseller, va dir fa quatre dies que la vaga d'Eulen l'haurien gestionat millor els catalans.  Per què ho digué si no és per fomentar aquesta convicció de la nostra superioritat? No volem espanyols gestionant res perquè són inferiors, un desastre, volem que marxin de Catalunya. Aquest és el missatge.

No eliminaran el nom Machado del carrer perquè Machado és un nom individual i encara no està el paisatge preparat per assumir aquest grau d'espanyofòbia focalitzada en un cas concret. Però és evident que des del moment que creuen que som un país ocupat per Castella, i que aquesta ocupació causa que justament els carrers de Catalunya estiguin replets de noms castellans, el seu objectiu és eliminar, extirpar tot senyal d'aquesta ocupació. Aquesta és la veritat.

Van començar eliminant el nom Espanya d'una plaça, però com Espanya és un nom genèric i no s'apuntava a ningú en concret, l'independentisme, en aquest cas, va poder aplaudir la mesura. Tanmateix suprimir el nom Espanya de la plaça no apuntava a ningú en concret, molt pitjor encara, apuntava a tothom. A tots els espanyols. Si van eliminar el nom Espanya d'una plaça, què no seran capaços d'eliminar si assoleixen l'estat català? Creieu que deixaran que carrers amb noms castellans infectin Catalunya? Els aniran eliminant a poc a poc, purificant Catalunya de tot el que recordi la invasió castellana que ens han venut.