No volen signar, volen fer processisme

Queda clar que totes aquestes dimissions, expulsions, purgues, com alguns n'han dit, no són més que part de la disfressa que el govern utilitza per acabar de vestir la farsa del procés. Tot és mentida i fet de cara a la galeria. Dónen una aparença de radicalitat processista per quan després hagin de fer marxa enrere no se'ls pugui retreure que no van fer tot el que van poder. També és un mecanisme, el de la purga, que almenys de moment lliura als dirigents de no signar res que els comprometi de veritat. Mentre van purgant, i la gentada es creu la comèdia que van del tot en serio, s'estalvien no signar res a la vegada que aconsegueixen que les emocions de la gentada se centrin més en aquesta purga, en aquesta aparença de determinació que dóna la purga, que no pas en la inexistència de la signatura d'actes jurídics, que són els que vertaderament podrien comprometre als herois del procés. Purguen però no signen. Purgar els surt gratis, signar no.

Es nota tant que romanen als despatxos pensant com fer-ho perquè la signatura i posterior desobediència del TC no els dugui a la presó. Es nota tant que no saben com signar quelcom sense posar en risc el seu patrimoni. Creuen que si Mas en certa manera va aconseguir fer un 9N sense que tingués conseqüències penals greus, ells també haurien de poder saber fer un altre 9N disfressat de referèndum vinculant sense patir conseqüències penals greus. Voldrien que l'estat intervingués ja, abans, en tot cas, de signar res vertaderament comprometedor, per així quedar ells com uns herois sense en realitat haver pagat el preu. Voldrien que l'estat intervingués abans de qualsevol signatura, i per això forcen el folklore al màxim, (part del folklore són les purgues esclar) per aconseguir que l'estat es posi de veritat nerviós i cometi algun error interventor que els doni aire i els eviti haver de signar acte jurídics vertaderament comprometedors

Només veure com els escrividors dels diaris digitals del procés –sempre equivocats- diuen que Puigdemont està matant el processisme ja senyala precisament com està de viu el processisme en realitat, i l'obcecació amb què els dirigents el volen continuar practicant.

No volen signar, volen fer processisme, continuar fent processisme. Allargar la farsa ad infinitum. Són i continuen sent processistes i forçaran el simbolisme al màxim. Així com van anunciar la no-llei del referèndum en un teatre, o ara han fet ús de les purgues, en uns dies diria que veurem ocurrències folklòriques que donaran una aparença de radicalitat cada vegada més ferma, tot per no haver de comprometre's de veritat amb una desobediència que podria dur-los a la presó sense que la comunitat internacional mogués un dit i, el que més els inquieta, sense que la vida social a Catalunya deixés de rutllar amb plena normalitat. Van jutjar i condemnar Mas i no va passar res de res. Els podrien condemnar a ells i no passaria res. Ho saben i per això no signaran res que els comprometi més enllà d'una lleu inhabilitació temporal.