Una patotxada de referèndum.

Aquest referèndum és una estafa. És una estafa el referèndum i és mentida que el PDeCAT cregui ni per un moment en el seu fals projecte de ruptura unilateral. Tot en el PDeCAT és autonomisme, tot el seu projecte polític consisteix a salvar-se com a partit polític utilitzant un referèndum com esquer, o la independència com a esquer, però en veritat, el PDeCAT pensa i actua en clau purament autonomista.

Escoltar als seus membres així ho corrobora. Veure com actuen així ho corrobora. Ahir mateix Campuzano deia que era una gran notícia la sentència d'Estrasburg sobre Atutxa perquè en uns anys també tombarien la sentència de l'estat espanyol que ha inhabilitat Homs. La mateixa Joana Ortega, la que farolejà el seu currículum oficial, demana que executin immediatament la sentència d'inhabilitació per tenir temps de presentar-se a les municipals del 2019. El Tremosa, tan independentista ell, en un tuit deia el següent "Si el 2019 Ada Colau i els comuns encara bloquegen Catalunya només hi ha una opció: juntspelsí a Barcelona ciutat i recuperar la capital"

Tot és autonomisme en el PDeCAT. La seva vocació independentista és només un postureig en realitat, una farsa total en realitat. Vosaltres creieu que si volguessin fer un referèndum creïble a instàncies internacionals (un referèndum, els resultats del qual tinguessin voluntat d'implementar-los) l'anunciarien amb menys de quatre mesos d'antelació? I dic anunciar, perquè encara no l'han convocat. Com poden pretendre que instàncies internacionals avalin tal patotxada? La mateixa comissió de Venècia a la qual varen recórrer, diu, entre altres coses, que entre la convocatòria i celebració d'un referèndum ha d'haver-hi almenys un termini d'un any, i aquesta gent ens el volen engatusar en tres mesos, i ni tan sols això, perquè encara no està ni convocat.

És increïble que encara hi hagi qui creu en aquest procés, increïble perquè tot està fet i calculat perquè resulti una broma. La intenció del PDeCAT no és celebrar cap referèndum, per l'amor de Déu, això es veu a milles de distància, la intenció del PDeCAT és dir que faran un referèndum, treure pit i adoptar una aptitud falsament colpista que com a molt els suposi inhabilitacions de curta volada, i tot això per acontentar la Cup (uns altres farsants, tot sigui dit) i no haver d'avançar unes eleccions que serien un desastre pel partit. Aquest és el panorama. No hi haurà referèndum. No hi haurà res de res. Hi haurà, això sí, discursos de Guardiola i tot quan personatge folklòric, però cap voluntat real, ni de bon tros, de conduir aquest país a una ruptura amb l'estat espanyol.