L'assalt de la Cup

Ahir van assaltar la seu del PP. No va haver-hi violència física, però només que una o dues persones del PP haguessin increpat als nois de la Cup amb les seves mateixes maneres, segurament l'assalt hauria anat més enllà i vés a saber què hauria passat.

La Cup és un partit que cerca la violència, cerca que els altres perdem la paciència i ens posem al seu mateix nivell. No ho aconseguiran, per descomptat, però cal tenir molt clar quines són les seves intencions, ens volen amenaçar, ens volen intimidar, volen que ens sentim acorralats, que acabem saltant perquè esclati la violència. És fàcil atenuar la gravetat dels fets amb l'argument que no va haver-hi violència física, però si no fou així és perquè tenim paciència i preferim no contestar, no pas perquè aquesta gent no desitgin que nosaltres responem amb els seus mateixos mètodes de manera que tot finalment acabi amb violència i encara ells puguin dir que els violents són els altres.

Anna Gabriel, s'ho mirava des de la distància. Situada a la rereguarda i amb aquest somriure de conill, en cap moment va avançar ni es va posar al capdavant de l'assalt. Aquests de la Cup poden ser molt igualitaris i detestar la jerarquia per allò que els interessa, però després els dirigents romanen darrere mentre els súbdits es deixen pegar el tret. Molt parlar de desobeir, però a l'hora de la veritat que desobeeixi la xusma, que nosaltres som diputats i preferim gaudir de la mort dels altres. Que els nois de la Cup sàpiguen que en cas de guerra serien ells que es quedarien paraplègics, no l'Anna Gabriel que continuaria pixant-se a la seva cara.

Junqueres i Puigdemont condemnaren l'assalt d'ahir, però no es pot dir que no en siguin responsables. No es pot anar dient que referèndum o referèndum, o que igual que es precinten els col·legis es poden desprecintar -com va dir Mas- ; no es pot apel.lar a l'incompliment de la llei i després encara tenir el cinisme de condemnar a qui fa justament el que tu li has demanat. Són Junqueres, Mas, Puigdemont els que han donat via lliure a les ganes d'assaltar. Són ells els seus instigadors. Són ells els que d'amagat aplaudeixen davant la seu del PP assaltada.