Estiba Digna.

Primer de tot un exemple. Abans que es liberalitzés la telefonia, una recepcionista de Telefònica cobrava 250000pts al mes, catorze pagues (1995) Ara una recepcionista cobra 800€ (2017).

Amb la liberalització dels distints sectors claus de l'economia la classe mitjana ha anat empobrint-se i avui els rics són molt més rics i la classe mitjana cada vegada és més pobra. El triomf del liberalisme és que molts treballadors que cobren mil euros al mes encara defensin la liberalització de l'estiba tot al·legant que els estibadors gaudeixen d'uns privilegis intolerables. Els estibadors no gaudeixen de cap privilegi, els estibadors mantenen encara els sous dignes molt habituals a Espanya abans que el liberalisme ho podrís tot de merda.

El mateix passa amb el taxi i tots aquests que voldrien liberalitzar un sector que cobreix perfectament bé la demanda de transport a la ciutat. És normal que els taxistes es manifestin per evitar que multinacionals vinguin a treure'ls el seu pa de cada dia. Diuen els liberalets que es crearan més llocs de treball ¡Fals! Així va començar la farsa del liberalisme i ja veieu què ha passat: Més atur i salaris cada dia més baixos.

El triomf del liberalisme és que els mateixos que no arriben a fi de mes hagin interioritzat que un sou de 6000 euros al mes és un privilegi. Un sou de 6000 euros hauria de ser el sou natural que tot treballador aplicat hauria de cobrar i que a més podria cobrar perfectament bé si els grans empresaris no ho volguessin arreplegar tot per ells, i no s'aprofitessin del treball dels altres per forrar-se a mans plenes mentre els salaris que paguen no arriben ni als 1000 euros mensuals. L'exemple més clar és Amancio Ortega, aquest cretí. La seva fortuna és de 70.000 milions d'euros i continua pagant a l'encarregada de tenda 800 euros. Cal ser miserable!

Els estibadors continuaran cobrant 6000 euros al mes i jo celebro que així sigui, celebro que un treballador cobri com es mereix, i em repugna que hàgim assumit aquests sous mileuristes miserables com si fossin els sous raonables que s'han de cobrar mentre els de sempre es pixen a la nostra cara. Si els polítics, que tan a favor estan de liberalitzar l'estiba, s'indignen tant amb la multa que l'estat espanyol haurà de pagar, que es liberalitzin ells, que deixin de cobrar ells els seus sous milionaris i que sobretot, si us plau, deixin de donar lliçons. Amb les condicions laborals que tenen, són justament els menys indicats per venir a donar lliçons de res.