La nova generació de periodistes

Aquesta generació de joves i no tan joves periodistes coratjosos que escriuen sota la protecció de José Antich, l'oportunista que dirigia la Vanguardia espanyolista i que ara s'ha apuntat al carro del procés, vés per on un periodista de raça, certament, el pare d'aquests nois, tot un plegat d'articulistes valents, però valents de veritat; crítiques d'una audàcia fins ara mai vista contra els dirigents de la Generalitat, critiques contra Artur Mas, n'he llegit algunes que de veritat -he pensat- quin coratge, quin coratge aquests periodistes del Nacional, quina manera de despullar l'expresident, el nostre lloat expresident, com gosen fer aquestes crítiques furibundes, si en són de rebels contra Quico Homs, ara que és notícia, un xai sotmès a la jurisdicció espanyola, i encara es fa el valent davant el fiscal, ell que sap que no li han demanat penes de presó.

Amb quina audacia posen de manifest aquesta i altres contradiccions la nova generació de periodistes de la patria. Si no fos per ells, en aquest país no existiria el periodisme, tal vegada els altres, els que escriuen al País, per posar només un exemple, són tots uns covards i uns pusil·lànimes venuts, treuen una notícia del Santi Vidal, i escolteu això és una maniobra del C.N.I espanyol; en canvi ells, ells sí que són valents de veritat. Ells no es venen. Ells són lliures. Ells sí que passen gana. Quanta ganan passen!

M'emociona llegir aquests periodistes, com destapen casos de corrupció en aquest país, com de bé investiguen i pressionen el poder, com les clavegueres de la Generalitat- no les de l'estat, sinó les nostres- són analitzades fins al detall per aquests guerrers, com no en deixen passar ni una; els dirigents catalans tremolen cada dia que han de llegir la premsa. Sobretot si és el Nacional; aquest digital sí que els fa tremolar de veritat, tremolar fins al punt que els dirigents continuen subvencionant i subvencionant el coratge d'aquests periodistes, no fos cas que els pobres no arribessin a final de mes i enfadats de veritat els donés per deixar de molestar i de debò acabessin per desmuntar-los la parada.