La corrupció no existeix a Catalunya

La corrupció no existeix a Catalunya. Es falsa. No n'hi ha de corrupció. Són els jutges els corruptes, els jutges els que investiguen un partit polític amb el sol objecte de fer caure el procés. Són els jutges que actuen de forma arbitrària i prevariquen aprofitant la seva autoritat per ordenar una intervenció judicial que és injusta; injusta atès que l'ordenen en un moment processal inadequat. La corrupció a Catalunya és un invent de l'estat espanyol i la corrupció que causà la intervenció judicial d'ahir contra determinats membres de Convergència una exageració que fan esclatar tot just ara que tenim el judici dilluns contra Mas.

Aquest és el discurs oficial a Catalunya i és ben bé que el procés ha servit perquè molts catalans se'l creguin. El greu ja no és si el president del port de Barcelona és un corrupte, el greu, el vertaderament greu, és que l'estat espanyol justament actua uns dies abans del judici contra Mas. Em pregunto quan és que el jutge del Vendrell hauria d'haver ordenat la intervenció ¿Potser després del judici contra Mas? Aleshores, el discurs oficial hauria dit que la intervenció tenia un interès polític ja que hauria ajudat a crear un estat d'opinió contra Mas i el seu partit ¿Potser fa dues o tres setmanes? El discurs hauria dit que la intervenció era interessada, ja que hauria influenciat negativament en la conferència dels nostres dirigents a Europa ¿Potser, doncs, s'hauria d'haver intervingut abans que sabéssim que se celebraria la conferència a Europa? El discurs hauria dit que la intervenció judicial era interessada perquè s'hauria fet tot just quan s'anunciava la cimera pel referèndum.

Aquest és el discurs a Catalunya: davant la corrupció dels polítics – la més alta de tota Espanya- cal acusar els jutges de prevaricadors, convertir-los a ells en corruptes, acusar l'estat espanyol de corrupte, instigar la gent perquè cregui que la independència judicial a Espanya no existeix en absolut, i encabat atenuar la responsabilitat dels polítics corruptes fins a fer-la desaparèixer.

Puc comprendre que determinats polítics, i més si formen part del partit intervingut, intentin vendre aquest discurs. Ho han fet polítics d'arreu d'Espanya i per posar un exemple, el mateix Fillon, candidat de la dreta francesa, afirma que la investigació judicial contra ell es fa per perjudicar la seva campanya. Però diferent és que els mitjans de comunicació procurin fins a la nàusea vendre'ns aquest mateix discurs. Que els mitjans de comunicació defensin als corruptes polítics del 3% i converteixin en corruptes als jutges que instrueixen la causa. I això, lamentablement, és tendència sobretot a Catalunya.