El relat de Santi Vidal.

Hem d'agrair que Santi Vidal parli clar, i retrati què suposa en realitat el procés tal com els nostres dirigents polítics el plantegen. Altra cosa és que el procés sigui del tot fals, i la comèdia sigui el que impera, però si partim que els nostres mandataris ens diuen la veritat, el què exposa Santi Vidal respon als passos que en certa manera hauria de fer la Generalitat per constituir un estat propi.

Diuen els nostres dirigents que faran un referèndum vinculant sí o sí. Això suposa fer un referèndum i en cas de guanyar-lo aplicar el resultat vinculant i declarar la independència de Catalunya. Això implica, doncs, incomplir amb la legislació espanyola, implica un cop d'estat, implica que el nou estat català, en efecte, necessitaria tot un cos de funcionaris, entre ells jutges, que haurien de demostrar una fidelitat absoluta al nou estat, en tant no haurien d'aplicar la legislació espanyola, sinó la nova legislació catalana. Altrament, això implica que el nou estat català hauria de robar-li les nostres dades tributàries a l'estat espanyol, atès que lògicament hauria de disposar del nostre historial tributari.

Que la Generalitat hagi robat o no les dades fiscals, no és tan rellevant com el fet que, en tot cas, si apliquessin el nou full de ruta del referèndum o referèndum, en cas de guanyar, en efecte, la Generalitat hauria de robar aquestes dades, hauria de hackejar els arxius de la hisenda espanyola, i això és només un exemple de la multiplicitat d'accions que hauria d'emprendre la Generalitat i que òbviament suposarien incumplir una legislació espanyola que, en qualsevol cas, però, no seria ja la legislació aplicable.

Els dirigents independentistes, ràpid s'han desmarcat del que ha dit Santi Vidal, venen a dir que s'ho inventa, però lluny que s'ho inventi o no s'ho inventi, el que és clar és que el referèndum i posterior declaració del nou estat català implicaria en bona part haver d'actuar tal com Santi Vidal diu que està actuant la Generalitat de Catalunya. Els dirigents de juntspelsí desmenteixen Santi Vidal quan haurien de donar la cara i explicar-nos que el full de ruta, el seu referèndum vinculant, finalment suposaria actuar si fa no fa com exposa Santi Vidal.

Puigdemont, Junqueres, Munté, volen fer passar el procés com un acte radicalment democràtic però en acabat estan les paraules de Santi Vidal, que no tenen res de democràtiques i ens duen a una vigilància escrupolosa de la nostra adhesió moral al nou estat. Per això, ràpid surten els mandataris a desmentir-lo, perquè coneixen la macabra realitat que s'instauraria a Catalunya en el cas que el procés fos de veritat un procés a la independència; aquest règim autoritari que s'instauraria almenys durant el temps d'implantació de les noves lleis de l'estat català. Aquest procés és el que no ens volen explicar, i és el que justament ens relata Santi Vidal.