Gràcies CUP

Hi ha una connivència total entre la Cup i el govern. Gràcies a la Cup el govern pot forçar la celebració d'eleccions i fer marxar enrere en aquesta comèdia de referèndum que a més el govern no vol celebrar precisament perquè sap que en el cas de celebrar-lo seria una segona consulta que de nou el faria quedar en ridícul a banda d'ocasionar conseqüències penals als seus dirigents. Per tal de no haver de celebrar el referèndum, la Cup no dóna suport al govern, per exemple no vota els pressupostos. D'aquesta manera Puigdemont ha de convocar noves eleccions les quals marquen un canvi de panorama i ja no hi ha aquesta obligació patriòtica de celebrar el maleït referèndum. Gràcies Cup.

Per la seva banda la Cup es beneficia de l'actuació del govern, en especial del seu conseller, qui els envia els mossos d'esquadra, i així poden justificar el seu no suport als pressupostos i de retruc al referèndum sense quedar com uns traïdors sinó com els únics que són capaços de desobeir si és necessari i de lluitar en serio per la independència de Catalunya. Per descomptat, això no és cert, ja que si la cosa anés de desobeir, la Cup des del primer dia ja hauria desistit de fer costat a un govern que ha incomplert tots i cadascun dels punts del full de ruta amb què es presentà a les eleccions.

Recordeu el full de ruta: primer el govern de concentració prepara les estructures d'estat, després es declara la independència al parlament, després eleccions constituents, després elaboren constitució i finalment convoquen el referèndum per aprovar la constitució.

En cap moment la Cup ha exigit el compliment d'aquest full de ruta, la seva pressió en aquest sentit ha estat nul·la. Des del principi la Cup ha acceptat que el govern silenciï el full de ruta i faci el canvi de la boleta per un referèndum que ja d'entrada saben que en el cas de celebrar-se només arribaria a consulta ¿On és el compromís de la Cup amb la independència? ¿On és la seva valentia? Enlloc. Cap soroll, cap protesta en aquest sentit. Això sí, la Cup fa un favor al govern i distreu al personal cremant fotos i banderoles espanyoles i no acudint a declarar per uns fets que en sí mateixos son d'una lleugeresa total. Altra vegada el dolent és principalment l'estat espanyol, no pas el govern català que ha incomplert amb el seu full de ruta. Gràcies Cup.

De cara a la galeria, la cup crea un fals clima de desobediència que manté la mentida del procés en peu, cosa que al govern li va molt bé perquè aquest fals conflicte amb la Cup ocasiona no haver de celebrar un referèndum i sobretot perquè s'oblida el més important: la colossal estafa d'obviar un full de ruta que implicava la desobediència i a canvi d'això vendre'ns la comèdia d'un nou referèndum que a més saben no se celebrarà gràcies a l'ajuda de la Cup. El govern tapa de nou la gran mentida originaria, i la Cup contenta mantenint el seu fals paper de radicals a través de performance grandiloqüents que en realitat no suposen conseqüències penals més enllà de la multeta.

El que us dic, una total connivència entre la Cup i el govern.