Ens va bé Quico Homs

Ens va bé Quico Homs. Convergència acostumava a tenir al seu davant cínics ben instruïts que sabien mentir bastant bé, però aquest Quico, aquest pobre home, més curt que una cua de conill, aquest home ens facilita les coses als que sempre hem dit que el procés és mentida i només condueix al no-res.

Ara que semblava que Convergència havia tornat a enganyar a la catalanada amb aquesta cosa de la RUI, apareix Homs i ens explica amb claríssima precisió què és en essència Convergència, ens ho diu a la seva manera, esclar, a la manera del ximplet Homs, però queda ben clara quina és la vertadera intenció d'aquest partit: el no-res, l'allargament ad infinitum de l'independentisme, el pacte amb les forces polítiques estatals, per descomptat, mentre aquest allargament es cronifica; i el Quico ens ho explica amb totes les vocals, una cosa inaudita a Convergència, sempre dotada de personatges que sabien amagar aquesta mena de tacticismes i de cara enfora deien una cosa i encabat al despatx en firmaven una de ben distinta.

El Quico no veu futur en una RUI perquè, tal com diu ell, alguns dels que van formar part del 9N ja seran jutjats. Quico Homs és el resum exacte de Convergència. Una querella, una sola querella de no res per una consulta de costellada, i ja els tenim ben domesticats, reticents del tot a fer una RUI. No sé si Quico Homs s'ha adonat que la independència va d'això precisament. De ser jutjat o empresonat i d'estar disposat a pagar aquest preu. El Quico no vol fer una RUI perquè serà jutjat pel 9N. Aleshores ¿què serà capaç de fer si arriba el moment de desobeir de veritat? ¿Què serà capaç de fer aquest home si per un judici de no res ja no gosa fer una RUI?

Convergència ens ha regalat aquest ximplet per escenificar -per si no n'hi havia prou- la verdadera cara del partit. D'una banda, la noia aquesta que sembla que ara és cara visible a Convergència, aquesta tal Marta Pascal, aparenta apostar per una RUI, i després surt el Quico, el nostre estimat Quico, i ja no és que només la contradigui, sinó que deixa en evidencia el frau, el frau que és Convergència. No podem fer una RUI perquè escolteu, escolteu, alguns de nosaltres ja serem jutjats! ¿Són aquests, de debò, els valents que volen enfrontar-se a l'estat espanyol?