PP i una Convergència domesticada.

Ja va bé que el PP tingui domesticada Convergència. Als xerraires que se les donen de colpistes els has de tenir ben domesticats, tancats a la gàbia perquè facin la funció pel seu públic exaltat, però tancats, sempre ben tancats a la gàbia, i que l'amo del zoo sempre acabi sent el que estableix els límits de la funció. La querella és el bastó amb què el govern domestica a les bèsties i per bé que aquests animalons ja vénen quasi domesticats de fàbrica, no està de menys fer-los certes concessions, llençar-los algunes gominoles ensucrades no fos cas que un dia tinguessin la temptació real d'escapar-se del zoo.

Cal ser generosos amb les bestioles, donar-los la seva ració de bistec, cal deixar-los fer la seva pantomima amb l'astúcia que els caracteritza, que facin la cabriola de la mona, que la facin, però que sempre siguin ben conscients que le normes de l'espectacle són cosa de l'amo del parc. Comprenc la histèria fingida de Ciudadanos, comprenc aquest partit, la recerca a la desesperada del fet diferencial, aquest fet diferencial que els pot caracteritzar com a quelcom més que una marioneta que balla al ritme del no-res; natural que Ciudadanos inclús vulgui el xoc de trens, l'estampida final, aquest és el seu terreny, el terreny adobat que li dóna vots, no pas un escenari de concòrdia tàcita o de pactisme silenciat.

Però un partit que governa, un partit que ha de lidiar amb el nacionalisme, de vegades l'ha de deixar saltar i ballar i fer tombarelles. Cal tenir la bestiola sempre domesticada i per tant deixar-la jugar si cal per amansir-la. D'això es tracta. La bestioles assedegades de l'aigua que només l'amo els pot subministrar. Que sempre siguin conscients que tenen molt -tot- a perdre. Que la panxa la tinguin plena i que sàpiguen què dolorós seria passar gana. Donem-lis, doncs, un grup parlamentari propi; fem que el fiscal no sigui tan bel·ligerant, i a canvi, que les bestioles facin la pantomima però encabat que vagin entrant a la gàbia una per una i en fila ordenada.