Refugees Welcome

Em resulta difícil digerir que el govern català faci ús dels refugiats per propagar la falsa idea de la solidaritat del procés. És d'un cinisme pèrfid que justament Diplocat celebrés dimarts un fòrum l'objecte del qual era denunciar que l'estat espanyol no concedeix asil als refugiats.

Un consell -Diplocat- que l'any 2015 va rebre més de dos milions i mig d'euros per fer reunions i aplaudir-se entre ells i propagar arreu del món els eslògans d'un procés que, com tothom sap, només és un negoci muntat justament perquè aquests de Diplocat i tants altres aprofitats paguin amb comoditat les seves flamants segones residencies. Aquests més dos milions i mig d'euros que entre tots els paguem perquè puguin viure a cor què vols sense que a més prestin cap servei real a la ciutadania. Sense que les seves reunions serveixin absolutament de res.

Si en són de mesquins aquests que pugen a la trona a donar lliçons de solidaritat; ells que col.loquen cartells del tipus "Refugees welcome" i serien els primers a impedir que un refugiat entrés a casa seva; ells que en el fons els importa ben poc la sort que puguin patir aquesta gent que fugen de la guerra i de la fam; ells que saben no haurien de pagar cap preu personal per aquesta concessió d'asil als refugiats; ells que només pretenen propagar la idea d'una Catalunya solidaria i compassiva amb els pobres en contraposició amb una Espanya insolidària i malèfica; ells que es gasten vés a saber quants diners en celebrar un fòrum que no donarà cap resultat concret que afavoreixi cap immigrant, però cap. Un fòrum que només serveix perquè els seus partícips puguin presumir d'una falsa voluntat de solidaritat.

Si volen ajudar que donin als més necessitats tota aquesta pasterada de diners que ens ha costat a tots celebrar aquest fòrum que no serveix de res i del qual només en sortiran afavorits els mateixos membres de Diplocat: aquests que viuen de celebrar fòrums i reunions en què poden escoltar-se a ells mateixos, escoltar les seves pròpies tesi sobre la solidaritat més falsa. Utilitzen el drama del refugiats només per forrar-se, només perquè el seu consell continuï rebent milions d'euros i els endollats es paguin amb aquests diners els més cars capricis, i diumenge es banyen a la seves piscines de la casa de l'Empordà i dilluns fan un discurset sobre la solidaritat amb els refugiats. La desgracia al·liena com a negoci. I a sobre en presumeixen. Amb els diners dels altres es paguen els seus discursets ¿I encara ens donen lliçons?