Puigdemont i Europa

Ja que ningú viatja a Catalunya, és Puigdemont que ha de viatjar per Europa i intentar que algun mandatari de renom doni corda a uns eslògans que el mateix Puigdemont no es creu. Naturalment no el rep ningú ¿Com pretén Puigdemont que un mandatari europeu es reuneixi amb ell si els assumptes a tractar no tenen cap mena de credibilitat pel mateix Puigdemont i són només pancartes que pretenen allargar un procés definitivament esgotat? Però si el mateix Puigdemont diu que cal una majoria més àmplia per fer el pas decisiu, és a dir, reconeix que l'independentisme no és majoritari. Aleshores ¿què hi va a fer Puigdemont a Europa si resulta que aquest acord que demana, aquest diàleg, aquesta resposta al conflicte que segons ell ha de venir d'Europa, no podria tampoc prosperar perquè resulta que ha quedat demostrat que l'independentisme no és majoritari a Catalunya?

De quin acord parla aquest home? ¿Quina solució democràtica cerca Puigdemont d'Europa si ja d'entrada la solució democràtica hauria de passar primer per Catalunya on l'independentisme no és majoritari? Puigdemont encara podria anar a Europa a parlar de solucions si ,posem per cas, hagués quedat demostrat que per exemple més d'un 60% dels catalans volen la independència. Però anar-hi ara quan ni tan sols un 50% de catalans volen la independència? De veritat que no sé de què podrien dialogar un mandatari europeu i Puigdemont.

Existeix el conflicte nacionalista, però el conflicte independentista no existeix. Insisteixo, de què podrien parlar un mandatari europeu i Puigdemont? De res. A més, què proposa Puigdemont? Quin full de ruta té Puigdemont? El full de ruta de Junts pel sí no serveix i així ho han manifestat tímidament el mateix Puigdemont i el mateix Artur Mas ¿Quin full de ruta tenen ara? No el saben. Bé, sí que el saben. No tenen full de ruta. No saben res. Aleshores, de què volen parlar a Europa? ¿Potser d'un referèndum quan ni tan sols un 50% de catalans volen construir un vergonyós mur de divisió? Si els independentistes haguessin guanyat les eleccions amb una clara majoria dels vots, encara podrien proposar la celebració d'un referèndum amb un mínim de credibilitat. Però no arribant la voluntat independentista al 50% dels vots, el referèndum no té cap mena de justificació si no és precisament aquest voler continuar amb la gratuïta confrontació contra l'estat espanyol.

Puigdemont viatja per Europa i no el rep ningú perquè no hi ha res a tractar, no hi ha res de què parlar, cap mandatari europeu perdria el temps amb un home que proposa dialogar sobre un assumpte que en tot cas és hipotètic i que Puigdemont -el primer- sap que és mentida. Un assumpte que serveix per propagar un nacionalisme -¡Aquest sí!- del tot necessari perquè Junqueres per exemple pugui dir que els números ni li quadren i que la culpa tota és d' Espanya. L'independentisme català és el nacionalisme de tota la vida però camuflat amb una nova terminologia que el perpetua ¿Què creu Puigdemont? Que a Europa no ho saben? Que a Europa són tan idiotes com per perdre el temps endevinant on és la boleta?