Otegi pel procés

Els nacionalistes no tenen escrúpols i conviden un etarra perquè el procés necessita mantenir viva la flama, mantenir viva aquesta lluita èpica contra l'estat espanyol. Qualsevol excusa -també el terrorisme- els serveix per continuar amb la mentida independentista. Els és igual que Otegi fos un dirigent terrorista, els és igual perquè poden agafar Otegi i, a través de l'eterna manipulació nacionalista, convertir-lo en un home de pau.

No et recordaran que Otegi era un Etarra i que fou sota les ordres d'Eta, o directament com a dirigent de la banda armada, que començà a donar-nos lliçons de diàleg, justament quan la banda estava del tot acorralada i amb quasi tots els seus membres empresonats, justament quan les seves vies de finançament estaven esgotades, justament quan a raó de l'11 de setembre Europa es va començar a prendre seriosament el terrorisme i no hi havia un sol Etarra que respirés tranquil a França. No et diran que justament fou aleshores quan Otegi va canviar de disfressa i va pretendre presentar-se com un home de pau, com un home exempt de culpa. Quina casualitat que l'home comencés a parlar de pau quan més acorralada estava la banda!

Que la justícia no tolerés el renovat messianisme d'Otegi és una mostra més de la maldat de l'estat espanyol. Segons els nostres governants catalans, l'estat hauria d'haver condecorat Otegi; perque és evident que un home que deixa de recolzar l'assassinat mereix ser condecorat; sobretot quan aquests assassinats es cometen en legitima defensa i per alliberar la terra basca de l'estat espanyol opressor!

El discurs implícit és que els etarres mataven, sí, però per una causa noble i justa –la independència-. El discurs implícit, la remor de fons, pretén absoldre als assassins donat que els crims es varen cometre per una causa –la llibertat- que els justificava. El discurs implícit, la remor de fons és que Catalunya i el país basc són paísos ocupats que podrien fer ús de la violència per alliberar-se de l'estat opressor però que gràcies a la seva superioritat moral han sabut arribar a la conclusió que la violència no els du enlloc de manera que no faran el mateix que l'estat espanyol. És aquest el discurs que els permet convidar Otegi. Aquest és el discurs. El discurs que permet convidar Otegi i fer-lo passar per una persona virtuosa. Pregunta als independentistes qui és el bo i qui és el dolent. Quants d'ells et diran que el dolent és Aznar o el mateix González?