El desgel.

Baixada de calçotets històrica del govern català el qual ha passat de demanar que es desobeeixin les resolucions del Tribunal Constitucional a picar desesperat   la porta de Rajoy i Soraya Sáez de Santamaría per demanar-los en primer lloc diners i després que, si us plau, no impugnin certes lleis catalanes al Tribunal Constitucional. Insisteixo, la baixada de calçotets és històrica. 

Van aprovar una resolució que deia que desobeirien el Tribunal Constitucional i avui van a la Moncloa a piular que les seves lleis no siguin impugnades. Es constata un clima de desgel entre les relacions de la Generalitat i el govern central- diu Junqueres-. No, no, Junqueres, qui es desgela ets tu i tota la tropa de farsants que, sense cap escrúpol, heu mentit als vostres electors amb la comèdia de la desobediència i la lluita i el preu a pagar i el viatge a Ítaca i les marxes, dia rere dia, algunes amb torxes; tot per finalment acabar anant a la Moncloa a suplicar que no us impugnin les lleis i que esclar us donin més diners, més diners, perquè us els heu ventilat tots. 

¿Per què no ho dèieu això als vostres electors quan afirmaveu que la independència era a tocar? ¿Per què no els dèieu que estàveu arruïnats i que no preteníeu de cap manera desobeir en res? Per què no els dèieu que ben aviat hauríeu d'anar a la Moncloa a suplicar diners i una mica més de comprensió? Ploramiques és el que sou, uns populistes de la pitjor espècie, covards, cínics, incompetents; perquè si almenys a Catalunya féssiu alguna llei que servís d'alguna cosa o la vostra gestió econòmica fos eficaç, un diria que almenys és veritat que feu les coses bé i que amb vosaltres Catalunya és més pròspera. Però no, un complet desastre és el que sou, esteu portant el país al col·lapse econòmic i per acabar-ho d'adobar acabeu anant a la Moncloa a què us solucionin els problemes que heu creat per incompetents i per fatxendes i per bocasses. 

¿Era aquesta la vostra  revolució, el vostre gran repte, el llarg viatge a Ítaca? Rajoy us ha passat la mà per la cara. Rajoy una fàbrica d'independentistes –deieu- i resulta que són els vostres lluitadors per la llibertat els que van a ell a suplicar. Vàreu voler vendre que la llei espanyola no us servia, que us la passaríeu pel forro, que desobeiríeu les resolucions espanyoles que no fossin del vostre gust, i mentre ho dèieu sabíeu que estàveu arruïnats i per descomptat sabieu que no tenieu cap voluntat de desobeïr en res. Sou i representeu la mentida més descarnada, heu abocat el país al desastre, aneu a la Moncloa a suplicar que us resolguin la papereta, i el pitjor, el pitjor és que, davant aquesta baixada de calçotets que posa de manifest evidentment que sou uns farsants, cap associació independentista, d'aquelles que se suposava representaven el sentir del poble, s'ha plantejat ni tan sols aixecar una mica, només una mica la veu.