Assemblea nacional catalana.

L'Assemblea nacional catalana comença a idear els eslògans sustentats en la mentida per tal d'engrescar la gent i que el pròxim onze de setembre no sigui un fracàs i els ànims tornin a estar exaltats; és aquesta impressió que tot decau, la temença que molt independentistes ja podrien anar enguany a la manifestació amb una clara sensació d'estar fent el paripé, amb una sensació obscura d'estafa, de començar a creure que són conillets d'índies al servei de la mentida.

Es tracta de crear noves ànsies, nous eslògans, un any més, fins al pròxim onze de setembre, en què aleshores, altres eslògans se sumaran a aquests d'enguany i tornaran a exaltar els ànims de la gentada, això en una repetició ad infinitum que eternitzarà l'independentisme i el sostindrà també com a fidel substitut del nacionalisme. Fins el dia esclar que l'independentisme ja no doni per més i s'inventin una nova mística reivindicativa. Com es dirà?

D'entrada, cal dir que l'assemblea ha ideat la creació d'un parlament paral·lel al parlament oficial. El nomenaran assemblea de càrrecs electes (ACE), ja que els càrrecs seran il·lustres diputats afins al procés. Aquesta assemblea (ACE) naixerà en un acte de sobirania d'alt contingut simbòlic i estarà preparada per donar legitimat democràtica i continuïtat al procés d'independència.

Em sembla una idea extraordinària: crear un parlament de mentida que simbòlicament es dediqui a manifestar amb grandiloqüència les idees que Junts pel sí havia de transformar en lleis, aquestes lleis que havien de crear i regular les famoses estructures d'estat però que finalment s'han quedat en res perquè de tirar endavant haurien desobeït al Tribunal Constitucional. I això no ho volen ¿Oi que no ho voleu? ¿Oi que no el voleu un enfrontament real amb l'estat? ¿Oi que no la voleu la buidor de la butxaca?

Per tant, es crea un parlament de cartó pedra, i que allà es facin les pseudo-lleis que el parlament català no gosa fer i ja de pas que es proclami la república catalana en aquest parlament simbòlic i s'asseguri l'èxit d' un i dos i tres onzes de setembre més. No exagero: la mateixa assemblea diu que aquest onze de setembre s'inicia el procés constituent per a construir plegats la nova república, vull dir que no m'estranyaria que aquest procés constituent s'iniciés justament en aquesta nova assemblea (ACE) simbòlica.