La democràcia segons Puigdemont

Puigdemont obvia que justament és la mateixa democràcia que impedeix a l’estat espanyol dialogar la independència de Catalunya. Si Puigdemont creu que la democràcia és ignorar el 52% de catalans que votaren no a la independència, aleshores és Puigdemont i el partit que representa els que no respecten la democràcia. No pas l’estat espanyol. Si no fos per l’estat, els partits independentistes ja haurien declarat la independència de Catalunya vulnerant així els drets fonamentals d’un 52% dels catalans.

L’estat espanyol justament té el deure de no dialogar amb qui no vol respectar les més elementals regles de la democràcia. L’estat espanyol té el deure de defensar els drets fonamentals del 52% de catalans que van votar en contra de la independència. Lluny de dialogar la independència, votada, insisteixo, per un 47% dels catalans, l’estat espanyol ha d'obligar a què es compleixin les lleis. Tota la resta és fer concessions antidemocràtiques a aquells que volen fer un cop d’estat disfressant-lo d'acte democràtic ¿Com pot ser democràtic declarar la independència amb més de la meitat dels catalans en contra?

Puigdemont ho sap, sap perfectament que la independència, ara com ara, és impossible; sap que la Unió europea i la comunitat internacional no legitimaria en cap cas la declaració d’independència. Per això, el full de ruta dels partits independentistes és anar arreplegant vots al seu favor i que el dia de demà, en comptes d’un 47%, obtinguin un 60% o un 70% dels vots.

El full de ruta és convertir la independència en quelcom connatural i indestriable de Catalunya; empastifar la gent amb el discurs que independència és igual a democràcia, fer dels mitjans de comunicació catalans una eina de propaganda i que parlin de la independència de Catalunya com si, de fet, la independència fos inevitable; capgirar el llenguatge de manera que un 47% del vots suposin -per art de repetició- majoria democràtica, que el 47% dels vots aparentin representar a tots els catalans. En definitiva, fer que els catalans vagin interioritzant la idea que la independència ja és majoritària, i que ser demòcrata suposa sobretot ser independentista

Tot això, per anar sumant vots fins a obtenir la majoria folgada que els permeti aleshores vendre el procés arreu com quelcom efectivament democràtic. És aquesta abducció a la qual cal destinar sense contemplacions tots els diners que facin falta; abducció que permeti aglomerar una majoria de vots independentistes per així després vendre que els catalans lliurament han votat sí a la independència.