Sense recança. Sense rancor.

A què venen tants retrets a Rajoy? Rajoy és l’únic que ha deixat ben clar què vol i com es pot governar aquest país; l’únic que ha anunciat quines són les recances que cal deixar enrere, quins els ressentiments guerra civilistes que d’una vegada per totes hauríem d’oblidar. Un gran pacte amb socialistes i Ciutadans. Això proposa Rajoy. A què venen tants retrets?

Rajoy va guanyar les eleccions i acte seguit va anunciar la solució que hi havia per governar. Què voleu d’ell? Què pot fer Rajoy perquè no el titllin d’immobilista? De quin immobilisme estem parlant si és ell més que ningú que s’ha mogut i ha ofert un gran pacte amb les dues forces polítiques amb què podria pactar? Com pot Rajoy acceptar l’oferta del Rei si resulta que Pedro Sánchez no vol saber-ne res del PP? És el PSOE que no sap què vol. És el PSOE que està dividit entre els que volen governar amb Podemos i els que no. És una part del PSOE que voldria governar amb una formació que encara fa ús d’una iconografia totalitària. Una formació, els dirigents de la qual, viatgen a Veneçuela a copiar les mesures i decrets del règim Chavista. A què venen, doncs, els retrets a Rajoy? Rajoy ja fa dies que te la porta de la Moncloa oberta de pam a pam!

És Rajoy que proposa un gran pacte, un gran pacte que suposi per a Espanya deixar de ser un estat dominat encara pel ressentiment històric i per la dualitat enganyosa i pueril entre esquerra i dreta. És Rajoy que, amb naturalitat encomiable, manifesta que no ha de ser motiu d’oprobi per cap dels dos grans partits una gran aliança entre ells. És Rajoy que entén que, per avançar en la bona direcció, una coalició entre partits de centre és l'única sortida possible: Pactes continuats entre les dues grans forces polítiques en benefici de l’interès general d’Espanya que es traduirien en reformes sòlides i duradores (una llei d’educació que no fos canviada cada legislatura per posar un exemple); un gran pacte que ens faria prosperar més enllà d’aquesta política estèril i revengista que només pretén satisfer els ànims exaltats d'aquells que s’ho volen carregar tot.

El PP proposa passar pàgina i governar amb el PSOE. Sense recança. Sense rancor. Aquesta és la gran regeneració! El gran salt! ¿Com pretén el PSOE regenerar el país sense el suport del partit que ha guanyat les eleccions? Com reformarà la Constitució si no pacta amb l’únic partit amb el qual podria reformar-la? Com es pot titllar d’immobilista Rajoy? Si depengués de Rajoy ja hi hauria govern. L'únic govern possible. L'únic! A què venen doncs tants retrets a Rajoy?