Convergència, tocada de mort.

Convergència s’ha tornat un partit plegat de fanàtics molt pròxims a la immolació. Com a fanàtics que són continuaran per aquest camí i s’entestaran en l’orgull de no admetre en privat la seva enorme equivocació. Per tant, els seus dies podrien estar comptats, els seus vots anar-se’n la majoria cap a ERC i el partit quedar encara més reduït a la marginalitat.

CDC podria reviure i continuar en l’escenari polític però primer haurien d’enterrar Mas i algunes cares inútils del partit i després distanciar-se i molt del procés. En aquest sentit, els de la Cup serien els traïdors perfectes per encolomar-los el fracàs del procés. La Cup podria servir-los per amagar l’enorme mentida de la independència. CDC podria aprofitar l’ocasió i canalitzar a través de la Cup la frustració de la gent. Podrien agafar aquesta frustració i asserenar-la de manera que els frustrats creguessin ara que el camí a la independència és en realitat més llarg i sinuós del que ells creien. Podrien guanyar temps i que els casos de corrupció els poguessin afrontar amb noves cares que d’alguna manera no recordessin la Convergència de Pujol.

Camí llarg i sinuós, serenitat, reflexió, seny, picar pedra, tornar al llenguatge de Convergència, que el discurs fos que la independència pot assolir-se amb paciència, a través d’un diàleg encara possible amb l’estat, diàleg al voltant d'un nou pacte fiscal, diàleg al voltant del referèndum, guanyar temps i temps, de nou l’ autonomisme, l’ autonomisme disfressat d’aspiracions independentistes, però de nou l’autonomisme, al capdavall. Caldria mantenir el discurs en aquest nivell. Caldria que Convergència tingués clar que el xoc de trens és l’espai d’ERC però no el seu, ja que aquest espai que han volgut compartir amb ERC els ha conduït a la destrossa. CDC podria enterrar Artur Mas i aprofitar la sort de poder amagar la gran farsa del procés al dessota de la ingratitud de la Cup. Convergència podria començar de zero amb una política de centredreta clara i rotunda i deixar de confondre’s amb ERC, confusió que en bona part ha causat la seva davallada.

Dubto, però, que CDC sigui capaç d’afrontar aquest canvi. La independència els ha convertit en fanàtics i són fanàtics precisament perquè se saben acabats, perquè el mateix discurs independentista els ha transformat en colpistes, perquè han adoptat les formes del tirà i Artur Mas encara creu que és el líder suprem incapaç de retirar-se cap a casa, incapaç de saber-se prescindible. Dubto que Convergència es desvï del camí de l'abisme sobretot perquè des d’un principi no varen entendre que obrir la gàbia del zoo, i deixar que el debat de la independència campés lliure pels carrers, significava ja aleshores la crònica d’una mort anunciada. La independència que tot ho xucla. No podran dir que no els vàrem avisar.