Gabriel Rufian versus Rajoy

Els nacionalistes haurien de defensar amb orgull el model lingüístic de les escoles catalanes i no practicar la hipocresia cada vegada que algú els canta les veritats. Rajoy va dir dissabte, en el programa de la Campos, que el castellà no es podia parlar a les escoles catalanes i encabat Gabriel Rufian va titllar Rajoy de miserable i de mentider. Si Rufian no s’avergonyís d’ell mateix ni del model lingüístic que tant defensa li diria a Rajoy que en efecte té raó i que el castellà no es pot parlar a les escoles catalanes. Defensaria amb orgull l’exclusió de la llengua castellana que el nacionalisme imposa i deixaria clar que el castellà és llengua proscrita. Si els nacionalistes fossin conseqüents i creguessin tenir raó i no sentissin per tant vergonya d’ells mateixos no titllarien Rajoy de mentider sinó que respondrien atenent al seu èxit en la imposició d’aquesta realitat denunciada per Rajoy.

El castellà no es parla a les aules catalanes i quan Rufian li demana a Rajoy que vagi a les escoles no sé què pretén si no és que tots comprovem el que ja sabem, que el català és l'única llengua a les aules, i que el castellà, tal com l’àrab o el xinès, solament es parla a l’hora del patí, en una hora recreativa, en una hora extra oficial- per dir-ho així- en la que encara el nacionalisme no ha pogut entrar-hi per bé que voldria entrar-hi i exercir també el seu control. Tot mentida, Rufian, tot mentida i aquest cinisme teu Rufian, quan a sobre li dius a Rajoy que és un miserable i que no es pot referir al tema lingüístic català perquè abans hauria de denunciar que hi ha nens que només mengen bé una vegada al dia en el menjador escolar. Quin cinisme utilitzar vilment la pobresa com a temàtica única perquè ningú gosi poder parlar de res o de res que et molesti a tu, Gabriel Rufian.

El castellà és llengua proscrita tal com el català ho va ser durant el franquisme, aquesta és la realitat i aquesta és la realitat que hauria de ser defensada i afirmada sense embuts pels mateixos nacionalistes que la imposen. Dir com Rufian que una llengua com el castellà, parlada per 500 milions de persones, no pot estar perseguida a Catalunya, és negar l'evidencia en relació almenys amb les escoles catalanes en les quals és evident que el castellà sí que està perseguit. El castellà podrà tenir 500 milions de parlants, però en un país on precisament és llengua oficial i majoritària, resulta que les classes escolars forçosament s’han d’impartir en català.

Tots sabem que el castellà queda rellevat a ser la llengua residual que els nens xerren en la intimitat de les seves relacions amicals extraescolars. Tots sabem què va passar quan el Suprem va resoldre que almenys un 25% d’assignatures s’havien d’ensenyar en castellà, tots vam veure a una munió de nacionalistes - els mateixos que ara titllen Rajoy de mentider- sortint histèrics al carrer a manifestar-se contra el que ells consideraven una invasió totalitària de l'estat espanyol en l’educació catalana. ¿Per què neguen doncs l'èxit de les seves pròpies manifestacions? Per què no se senten orgullosos de les pressions sistemàtiques a les escoles per tal que les sentències del Suprem no es compleixin en cap cas? Per què no responen a Rajoy amb la veritat?

Poden dir que Rajoy és un mentider i un miserable, però els mentiders, els autèntics mentiders són els nacionalistes, capaços d’apel·lar a la desnutrició infantil o al fet que el castellà és una llengua parlada per 500 milions de persones, per no haver d’apel·lar a la veritat, a la veritat. Digueu que la llengua catalana és la vostra espasa en aquesta lluita contra Espanya, digueu que la llengua catalana és la que us permet justificar que sou diferents dels espanyols, digueu que la llengua castellana és la llengua de l’enemic, la llengua de l’estat colonitzador, digueu d’una vegada que és per això que no suporteu que a les escoles catalanes s'ensenyi com correspon la llengua castellana. I després, si de cas, parlem de Rajoy.