El meravellós món de Drets.


La secta Drets es passa a l’agitació de carrer i avui repartiran estelades abans del partit del Barça. En realitat aquesta sempre ha sigut la seva pretensió. Arribar a ser una sucursal de l’ ANC, amb els beneficis econòmics que això suposa. En realitat les querelles als jutjats no tenen importància, només les fan servir per ficar-se a poc a poc en el món de les manifestacions i l’agitprop independentista o, el que és el mateix, en la cova d’Alí Baba que és on estan els diners.

Drets no tenen cap intenció de frenar el que ells diuen són insults i odi cap als catalans i, encara menys, de frenar-los amb querelles que, d’entrada, saben no seran admeses; el seu objectiu és anar anunciant querelles que després presenten, esclar, però sense cap esperança que tirin endavant; el seu és un anunci de querella que els serveix com a parapet que camufla una pretensió distinta: la pretensió dels seus membres d’anar sortint a la televisió i anar introduint-se en el tot folklòric independentista.


Aviat els veurem sumats a totes les manifestacions independentistes, i qui ho sap si en un temps, quan siguin encara més coneguts, algun d’ells fa el salt a la política, i el posen de conseller de justícia. Es tracta de relacionar-se amb els prohoms del procés, d’estar ben posicionat en l’aquí i en l’ara del procés, es tracta d’utilitzar el dret per fer un salt de gegant i començar a viure de la cosa pública sense haver-se d’esforçar gaire, esclar. Tot és qüestió de relacionar-te amb les persones adequades i no pateixis que després tot ve rodat.

De fet, Drets ja col·labora directament amb el govern de Catalunya. Recentment van signar amb la consellera de governació un conveni per defensar el dret de vot dels catalans que viuen a l’estranger i no fa gaire van rebre també una distinció honorífica de la Generalitat de Catalunya. Per això dic que les querelles i demandes en sí, l’objectiu de frenar els insults i el que ells diuen la catalanofòbia, no són més que excuses per assentar-se en el meravellós món lucratiu del procés i la política; i de pas anar ampliant la paradeta.

Aquesta demanda que ara anuncien que interposaran contra la UEFA, és una demanda perduda, i ho saben, però gràcies a ella, ja tenen portada al diari de torn, ja tenen la publicitat cercada, ja s'ajunten amb Òmnium i Anc i van de la mà amb ells. En fi, tot sigui per guanyar-se la vida.