Desemmascarar Convergència

Si vols derrotar l’enemic, deixa que ell mateix es desemmascari. Això és justament el que està fent l’estat espanyol. El poder judicial fa la seva feina. Davant casos flagrants de corrupció, el poder judicial aplica la llei, l’imperi de la llei, i solament amb l’aplicació de la llei en té suficient per anar despullant als convergents i que llurs mentides surtin a la llum per a tothom, també inclús pels més fanàtics, encara que no ho vulguin reconèixer. L’estat espanyol deixa que els convergents es vagin ofegant en les seves mentides.

Quan la Rahola diu que els escorcolls són guerra bruta contra el procés, només és necessari que un tertulià –Tapia- recordi que la seu del PP també fou escorcollada, i automàticament  tota la vehemència de la Rahola queda en res. Quan Cuyàs diu que han fet coincidir expressament el decret de convocatòria amb el dia de les detencions i encabat un sol tertulià respòn que els dies històrics a Catalunya són tants que és impossible fer un escorcoll en dia ordinari- per dir-ho així-, l’espectador que mira el programa acaba sent conscient que Convergència el pren per imbècil. L'espectador es diu -em prenen per idiota, em prenen per idiota, la mateixa seu del PP va ser escorcollada en ple govern del PP-  tal vegada que el cervell li comença a funcionar; i això, ho vulgueu o no, va quallant en el seu interior, va quallant, el va afartant; la llibertat de Catalunya i altres eslògans poden tenir un valor sentimental punyent, però el fet que el prenguin per tonto, amb aquesta falta d’escrúpols, crea una desafecció que el distancia cada dia més dels seus mandataris i del president sobre el qual tenia dipositades les seves esperances.

Encara que sembla que Artur Mas és recolzat per tota una majoria de catalans, el cert és que justament  es va haver de presentar barrejat en una llista conjunta per causa de la corrupció. I, malgrat camuflar-se al dessota d'ERC, la mateixa llista només va treure 62 diputats, els mateixos que CiU tenia en solitari abans de les eleccions de 2012. Convergència actualment té 30 diputats, i a mesura que el procés avança cap al no-res, va perdent diputats, va perdent credibilitat, les mentides de Mas o de Josep Rull, per molta sang freda que tinguin aquests homes, per molt que estiguin acostumats a mentir, són mentides cada vegada menys subtils, ja no poden mentir amb aquella subtilesa d’abans, cada vegada han de tirar de mentides més descarades per tapar la corrupció sistèmica del seu partit. I això els va passant factura. Gota a gota. Les persones no són tan idiotes com ells creuen.

La veritat sempre acaba aflorant, i a mesura que la veritat aflora, el nacionalisme perd força, s’ofega en les seves mentides cada vegada més simplotes. La grandiloqüència amb què Mas vesteix cadascun dels seus actes només demostra la seva creixent debilitat. Darrere de les formes del cabdill hi ha només aquests 30 diputats, quasi els mateixos que Ciudadanos ha tret en aquestes eleccions; Ciudadanos, partit que només cinc anys enrere era la riallota dels nacionalistes. Em pregunto quants diputats traurà Ciudadanos d'aquí a quatre anys i quants en perdrà CDC. L’estat espanyol no necessita més que l’imperi de la llei- la llei impera sempre- per acorralar als que diuen voler-lo destruir, només la llei, aplicada de forma reposada però segura, sense fer escarafalls, sense fer grans discursos, sense necessitat de celebrar actes grandiloqüents. Només la llei i el seu compliment ¿Qui hauria dit l’any 2010 que CDC perdria 32 diputats en cinc anys? Si vols derrotar l’enemic, deixa que ell mateix es desemmascari