Convergència i el no-res

El procés cap al no-res du Convergència al no-res. Mas va iniciar el procés amb la ferma convicció que el duria a una majoria absoluta i no solament no va obtenir majoria absoluta sinó que de 62 diputats va passar a tenir-ne 50. Malgrat el seu fracàs, Mas va continuar endavant amb el procés, i segons diuen, el Madí- aquest que diuen que és geni- va idear la llista conjunta per camuflar la caiguda sostinguda de Convergència i també per compensar aquesta caiguda amb la pujada presumptament sostinguda d’Esquerra republicana.

Van creure que entre ERC i CDC almenys traurien majoria absoluta i que el fracàs o la caiguda dels convergents quedaria diluïda en aquesta majoria absoluta, però de nou el procés cap al no-res, en el seu afany d’engolir, ha reduït Convergència a 30 diputats, de manera que inclús la coalició amb Esquerra republicana (la dita llisteta conjunta de juntspelsí) només ha obtingut els mateixos diputats –62- que Convergència va obtenir en solitari l’any 2010. Gran jugada del Madí, certament.

El no-res és molt més astut que Artur Mas. És tan astut que els mateixos convergents, en comptes de prendre mesures dràstiques per cessar a qui els ha dut al fracàs, estan fent tot el possible per mantenir-lo al capdavant de la Generalitat. Hipnotitzats per la força atractiva i destructora del no-res -forat negre que tot ho engoleix-, consideren que l’autor principal del fracàs continua sent el seu major actiu. I no és que el vulguin mantenir de forma gratuïta, no no, els convergents el volen al capdavant inclús a costa de negociar amb la Cup, partit que té una relació molt estreta amb la font primigènia de l'energia destructora. Els convergents no ho saben, però la Cup ja ha pactat amb el no-res, no solament acabar amb Artur Mas, sinó també acabar amb Convergència. Destruir-la fins a la seva extinció.

En el seu afany de xuclar, el procés no té aturador. L’any 2010, 62 diputats, l’any 2012, 50, l’any 2015, 30 diputats. I ara que pactaran amb la Cup, seran arrossegats pel no-res fins a ser del tot destruïts en el seu mateix nucli. En el nucli del no-res. El procés cap al no-res. No podran dir que no els vam avisar.