Pisarello Origen i intolerància

Els que tant diuen menystenir el nacionalisme català són els que després critiquen Pisarello NO per haver intentat treure la bandera espanyola del balcó de l'ajuntament sinó perquè l'home és argentí i com argentí ha gosat forcejar amb la bandera. No és una crítica solament focalitzada en el fet que un polític hagi forcejat per treure la bandera espanyola, sinó i sobretot en el fet que aquest polític és d’origen argentí.

La base del nacionalisme català, per bé que de vegades encoberta, és primer de tot considerar que l’estranger que arriba a Catalunya és un perill potencial per la "identitat catalana", i segon considerar que és més català aquell que abans arriba a Catalunya; el català de soca-rel per dir-ho més clar, o el terme despectiu del xarnego.

El mateix Arcadi Espada ho expressava més o menys així –La Xenofobia del nacionalismo consiste en creer que es más catalan quien nace o quien antes ha pisado tierra catalana- L’Arcadi denuncia les veritats del nacionalisme, però calla davant actituds de segons quins membres del partit en què milita, els quals adopten de vegades les tesis nacionalistes més rancies -Tu, que además naciste en Sagunt, València, me vas a dar lecciones a mi- li deia el Cañas al Lopez Tena fa temps en un debat televisiu.

Doncs això, ahir vam poder constatar com aquells que són més crítics amb el nacionalisme català i el seu fons més xenòfob, adoptaven aquesta mateixa postura nacionalista criticant Pissarello sobretot per la seva condició d’argentí i després i en segon terme per haver volgut treure la bandera espanyola del balcó de l’ajuntament. Si hagués sigut un català de soca-rel qui hagués tret la bandera, se l’hauria criticat esclar, però no hauria hagut aquesta rabia afegida que prové del fet que el mateix que intenta sostreure la bandera no és ni català ni tan sols espanyol de soca-rel. És argentí. On anirem a parar.

La tesi és la mateixa que la del nacionalisme català –Tu que has arribat més tard a Espanya, tens la poca vergonya de ficar-te en el percal.-Tu, com argentí que ets en definitiva, no tens dret a pronunciar-te. No tens dret a debatre sobre un problema que és només nostre. Problema que és monopoli dels que som espanyols de tota la vida. -Tu que ets Argentí tens menys dret que els independentistes catalans i ben catalans a menystenir la bandera espanyola-

Comprenc que els ànims estan crispats, però precisament per això els que sempre ens hem posicionat contra el nacionalisme no podem caure en l'estructura ideològica d' aquest mateix nacionalisme solament perquè aquest vetlli per una bandera distinta. No podem fer-ho. Tenim l'obligació de no fer-ho. No podem donar la raó als nacionalistes catalans comportant-nos igual que ells. No podem! Els donaríem la raó si ho fem, i per descomptat els entregaríem la victòria.

PD: L'origen d'aquest senyor és indiferent, la seva intolerància, no.