La majoria d’empresaris catalans són independentistes

Més mentides. El president Mas va dir que la majoria d’empresaris catalans eren independentistes. Com ahir es reunien alguns empresaris que diuen estar compromesos amb el procés, el president ja va aprofitar l’avinentesa per dir que una majoria d’empresaris eren independentistes. Mentida sobre mentida, i amb tota naturalitat.

El cert, però, és que en la reunió d’ahir hi havia representants d'organitzacions empresarials que no representen més d’un 20% dels empresaris de Catalunya. Femcat, n’era una d’elles, una organització, la pàgina web de la qual porta inactiva des de l’any 2012. Com a organització FemCat està més morta que viva. No dic que estiguin morts alguns dels seus membres (destacats empresaris que diuen ser sobiranistes precisament per estar ben endollats al govern de la Generalitat) però sí que agonitza FemCat per tal com la seva web no publica res des de l’any 2012. També hi havia un representant de Pimec, un organisme amb 300 socis a l'esquena i una pàgina web- la de Pimec- que ves per on també està morta. En la primera plana de la seva moribunda web, l’organització encara anuncia uns premis que es van celebrar l’any 2013. Val a dir que actualment, una organització del tipus que sigui amb la web morta, és una organització físicament morta també. Per últim hi havia un membre de Cecot, ni més ni menys que la confederació empresarial comarcal de Terrassa.

Esclar que el president Mas ha cercat empresaris i ha trobat els endollats de sempre que el recolzen, però són quatre gats, i llurs organitzacions o bé agonitzen o bé són de Terrassa.

Per contra, l’organització d’empresaris per exel·lencia de Catalunya –Foment del treball nacional- va fer un informe exhaustiu que advertia dels perills del procés i demanava que qualsevol canvi estructural és fes dins la més estricta legalitat i atenent la seguretat jurídica. També el president d’Empresaris de Catalunya advertia de les conseqüències nefastes de la independència i d'una Catalunya fora d'Europa. Dites organitzacions representen el 75% dels empresaris de Catalunya.

Per tant, és mentida que una gran majoria d’empresaris vulguin aventurar-se a trencar l’estat espanyol; és una mentida constatable amb dades que responen a fets que tothom pot verificar. Però això li és igual a un president que ha entès que la seva política ha de basar-se en la mentida sostinguda. Un president que ha entès que els seus seguidors volen mentides, estan àvids de mentides i autoenganys; àvids d'una exaltació i reafirmarció de la seva supremacia catalana i del seu odi a Espanya.

També cal dir que aquests empresaris que diuen donar suport al procés, el recolzen precisament perquè saben que no du enlloc, i que la independència és impossible i que tot son jocs de paraules que no els comprometen a res. Veuríem què passaria si la cosa anés vertaderament en serio. Veuríem si aquests empresaris continuarien donant suport a al president

PD: Tuit de la Rahola: El cor econòmic del país a favor de la llibertat: "els empresaris perden la por". Coses de l’altaveu oficial.