Feixisme a Balaguer.

Una manifestació davant una escola de Balaguer per tal d’assetjar una família que, atenent una sentència del Tribunal superior de justícia de Catalunya, exigeix el seu compliment i que a l’escola s’imparteixin un 25% d’assignatures en castellà. Trucades a la família i determinats periodistes demanant-los que donin la cara i no s’amaguin. Demanen que posin la cara en una diana i que el tir mediàtic sigui del tot precís.

L’assetjament sempre és contra el més dèbil, per tal com alguns prohoms del procés duen els seus fills a escoles bilingües (costosíssimes per cert) i ningú els assetja a les seves cases per exigir-los que facin amb els propis fills el que demanen als altres que facin amb els seus. Si no fos perquè estic en contra de tot assetjament o fúria o linxament de la massa contra l’individu demanaria a tots aquells que us manifesteu contra una família en concret que si de cas anéssiu a la casa del president Mas. Us demanaria que per una vegada en comptes d’assetjar els més dèbils i als que menys protecció tenen, us fiquéssiu amb els poderosos i amb els que sempre donen lliçons als altres incomplint-les després a casa seva.

Sou una colla de feixistes, però ja no perquè us manifesteu contra una determinada llei o una sentència d’un Tribunal sinó perquè us manifesteu en tropa aprofitant la força de la majoria i en el precís moment que una família exigeix el compliment d’una sentència. I ho feu davant l’escola en concret o inclús davant la mateixa casa del particular! 

Per què no aneu a la casa del president? Per què no aneu a casa seva en solitari? De tu a tu, president. Per què sempre són les famílies anònimes les que han de rebre el vostre assetjament col·lectiu. On és el vostre heroisme, la vostra valentia? Ficar-vos en massa contra una família us és molt fàcil perquè no heu de pagar el preu. Deixeu a la família en pau, i aneu a l’arrel del vostre fanatisme, a l’arrel del vostre odi i manifesteu-vos contra l’instrument de poder que permet allò que per vosaltres és una infàmia.

I aneu sols, a veure si sou tan valents.

El feixisme no és un determinat símbol o una determinada forma d’alçar la mà, el feixisme és el col·lectiu emprant la coacció psicològica contra l’individu.