Perquè tenim raó. I perquè tenim la força.

És un pas encomiable el que ha fet el PP reformant la llei orgànica del Tribunal Constitucional. És important, en aquests moments del joc, que el poder executiu espanyol empri totes les seves eines jurídiques per reprimir l’independentisme i que, sobretot, aquests que diuen que volen trencar simbòlicament l’estat espanyol, siguin degudament reprimits si es passen pel forro les sentències del Tribunal. Diuen que la mesura és un nova fàbrica d'independentistes, però a hores d'ara les posicions estan molt fixades i no crec que ningú voti Junts pel Sí precisament perquè el PP hagi fet aquesta reforma. 

Cal començar a reprimir, perquè si bé la declaració d’independència segurament seria simbòlica i no tindria en un principi cap vinculació jurídica, encabat no hi ha gaire distància a recorre entre el fet simbòlic i el fet jurídic. Es comença amb la simbologia i a poc a poc el símbol emprèn el vol fins a transformar-se en realitat jurídica. I sabem que aquesta és la tàctica dels processistes: Fer un cop d’estat simbòlic sense pagar el preu. Utilitzar la simbologia per no haver de pagar les conseqüències i amb el temps anar transformant el símbol en realitat jurídica.

El poder executiu espanyol ha de fer actuacions contundents i punibles contra els que creuen que trencar l’estat és una festa democràtica i no un autèntic cop d’estat. Ha arribat el moment d’acorralar els colpistes també per comprovar fins on arriba la seva pressumpta valentia si fos el cas que tinguessin majoria per fer la declaració nominal d’independència.

No son grates aquestes veus exaltades que diuen que la dita reforma és totalitària, màxim quan la Constitució espanyola, en cap dels seus articles, estableix que el TC no pugui ser, a més d’un organisme que interpreta la constitució, un organisme que pugui imposar sancions. Tampoc el Tribunal Constitucional té forçosament un tarannà exclusivament polític per tal com la Constitució tampoc té un tarannà exclusivament polític. No veig a què ve tanta exaltació amb una llei que l'únic que pretén és que les sentències es compleixin. Totalitari -diuen- Totalitari és pretendre quebrantar la llei sense pagar el preu. Cert que podrien haver fet ús del Tribunal Suprem per fer complir les sentències del TC però també és cert que el políticament correcte té uns límits i que aquests límits s’han traspassat. Cal prendre mesures excepcionals en aquests moments en què una colla de reaccionaris pretenen trencar l’estat espanyol amb majories que no arriben ni per modificar l’estatut de Catalunya.

La broma s’ha acabat- diu Albiol- i no és que li tingui gaire simpatia, però en aquest cas l’encerta, cal acabar ja amb la broma, cal acabar amb ella a poder ser de soca-rel. I cal dir-ho sense embuts, sense vergonya, i amb tota la contundència possible. Quan els nens xisclen en una classe, al final només funciona el cop de puny a la taula del professor. Si els processistes volen donar cops d’estat simbòlics, nosaltres traurem tants tancs simbòlics com siguin necessaris. I guanyarem, esclar. Perquè tenim raó. I perquè tenim la força.