CatDem, la cova d'Alí Babà.

Els mateixos de sempre diran que la intervenció que en aquests moments està fent la Guàrdia Civil a la Cova d’Alí Babà -CATDEM- es fa justament ara per raons estrictament electorals, ja que només queda un mes per les autonòmiques. Són aquests mateixos que no tenen cap inconvenient que el president celebri unes eleccions el dia 27 de setembre aprofitant la manifestació de l'11 de Setembre per captar sufragis actius, o dit d'una manera més clara: unes eleccions que per força converteixen l'11 de Setembre en una manifestació que tindrà com a principal objectiu sumar vots per la llisteta Junts pel Sí.

Una manifestació, doncs, de caràcter electoral en plena campanya electoral. Una manifestació que podria ser prohibida atenent la doctrina del TC. Doctrina que estableix clarament que les manifestacions que es fan en campanya són legals però no ho són si el motiu principal de les mateixes és fer campanya electoral o el que és el mateix en aquest cas: captar vots per la candidatura de Junts pel Sí i les Cup. Doctrina del TC que, tot sigui dit, és molt anterior a l’inici del procés, ho dic per si de cas algun processista cregués que la doctrina jurisprudencial expressa això precisament per posar impediments a la via lliure. Altrament, doctrina del TC que com és natural impera també en tots els estats democràtics.

Artur Mas podria haver escollit una altra data per la celebració de les eleccions però justament va escollir el 27 de setembre per aprofitar a favor seu la manifestació de l'11 de Setembre. Això no obstant, cap d’aquests militants de Junts pel Sí que avui diran que la intervenció de la Guàrdia Civil es fa per motius electorals (restar vots de Junts pel Sí) es negarà a anar a la manifestació de l'11 de setembre, la qual es fa també per motius electorals; justament electorals per haver-se convocat les eleccions pel 27 de setembre. Així les coses, un silenci reconcentrat en la vergonya no els aniria pas malament als processistes. I si és el cas que denuncien aquesta intervenció de la Guàrdia civil, perquè consideren que és joc brut i té un objectiu electoral, el què haurien de fer -sempre segons el rigor democràtic de què tant presumeixen- és no anar a la manifestació de l'11 de setembre.

D’interès són els comptes de la cova d’Alí Baba, més de 300.000 Euros cobrats en subvencions solament l’any 2014, la qual cosa, converteix CatDem en la fundació de caràcter polític més ben subvencionada d’Espanya. Solament darrere de les Faes.