Muncipals i independència

Mas: «Si Barcelona ens dóna l'esquena, no ens en podrem sortir»

Barcelona ja li ha girat l’esquena al president, i encara que no vulgui reconèixer expessament el seu  fracàs, aquestes paraules seves ja denoten que se sap derrotat. 

Mas se sap derrotat perquè inclús guanyant Trias, el què queda clar és que la seva gran rival, l'Ada Colau, no és independentista i no té res a veure amb el procés. En qualsevol cas, les enquestes són ajustades, però la independència o millor dit la candidatura clarament independentista –ERC- no se la veu per enlloc. Inclús quedaria pel darrera de Ciudadanos, que irrompria amb força  a la capital. Us enrecordeu fa anys com se'n mofaven de Ciudadanos? 

Per tant, ens trobem amb unes eleccions disputades entre un Trias que a última hora s’ha fet una mica -només una mica- independentista per tal de no descafeïnar encara més el procés, i una Colau que no és independentista en absolut. 

On queda aleshores la gran majoria independentista? On són tots aquests de l’estelada i de les manifestacions? On són els dos suposats milions de persones que omplien els carrers de Barcelona? On és –insisteixo- aquesta clara majoria indepe en la vostra estimada capital de l’estat català? Realment hem de permetre que Barcelona sigui col·lapsada cada 11 de setembre per una idea –la independència- que encabat resulta no és majoritària a la ciutat? Si la independència fos tan contundentment majoritària, tindríem a ERC guanyadora en totes les enquestes. Però resulta que les candidatures clarament independentistes destaquen per la seva absència; i Colau que justament no té res d'independentista i encara menys de nacionalista podria inclús guanyar les eleccions. De què estem parlant? D’independència? No em feu riure, per favor. No em feu riure. 

Mas diu que si Barcelona li gira l’esquena, no se’n podran sortir. Mas ens ho està dient! Ens està dient que no se’n sortiran. Reconeix de forma implícita que Barcelona ja li ha girat l’esquena al procés. Inclús guanyant Trias, Barcelona continua donant-li l’esquena al procés. Una majoria clara i rotunda de Trias o una victòria de Trias ajustada amb ERC...Això sí que no implicaria una girada d’esquena! Però una victòria ajustada amb una Colau que no és indepe en absolut. Que voleu que us digui: Potser és una victòria municipal de CIU però no és en absolut una victòria del procés i ja no diguem de la independència!