Mentida. Tot és mentida.

Artur Mas insinua que les eleccions se celebraran sempre que ERC prioritzi els pactes amb CiU en ajuntaments i diputacions. Aquest home no creu en la democràcia, només creu en la seva supervivència política. És molt greu que un home que tantes lliçons dóna de democràcia exigeixi a ERC que voti a favor de totes les propostes convergents en el parlament, ajuntaments i diputacions.

Acords que res tenen a veure amb el procés. Són acords de pura gestió administrativa. Per posar un exemple: Mas li retreu a Junqueres que el seu partit votés en contra del consorci sanitari a Lleida. Un president que creu en la democràcia no demana que un altre partit el recolzi en tot quant acord perquè justament l’essència de la democràcia és que distintes forces polítiques puguin tenir criteris oposats en la gestió d’una competència determinada. Podria entendre que Mas li demanés a Junqueres que el recolzés en temes que només atenguessin al procés, però que li retregui que no el va recolzar en el consorci sanitari a Lleida i que posi aquest exemple com a excusa per insinuar que potser no convocarà eleccions... És molt gros.

Un president que creu en la democràcia no demana aquesta adhesió total d'Esquerra com a condició per convocar unes eleccions, sinó que compleix amb la seva paraula i les celebra esperant que el ciutadà es pronunciï, que per això estan les urnes. Si Oriol Junqueres fos un demòcrata i per tant pogués més el seu orgull democràtic que no pas el seu ànim urgent de governar, avui mateix també li contestaria a Mas que el seu partit no té per què recolzar acords sobre temes que no tenen res a veure amb el procés i amb certa ironia comminaria Mas a no celebrar les eleccions "més importants de la democràcia", perquè sabeu –diria irónicament- no hem recolzat CiU en les taxes turístiques. Com si la taxa turística estigués relacionada amb el procés –continuaria Junqueres- per deixar ben despullat al president.

Artur Mas crea un full de ruta cap a la independència i inclou la celebració de les eleccions disfressant-les de plebiscitàries i amb tot resulta que a la primera de canvi no sap encara si les celebrarà. No cola president. Si no ets capaç de complir el full de ruta en allò que menys conseqüències implica (la celebració d’unes eleccions ordinàries i legals) com seràs capaç de fer res que impliqui un real trencament amb la legalitat espanyola? Mentida. Tot és mentida.