Ada Colau i la independència

Hi ha l’excusa que el moviment independentista és transversal i abraça gent de distintes ideologies i que segurament molts independentistes votaren ahir Barcelona en Comú. No és veritat. És solament una excusa que li pot servir a la Marta Rovira per justificar la derrota independentista a les urnes. Però no és veritat. A la seu de CiU, crits d'independència. A la seu de Colau, crits de Sí se puede y Esa esa esa Ada alcaldesa

El que sí que veig més factible és que molts unionistes que volien votar Ciutadans o un altre partit no nacionalista, han donat el vot a l’Ada Colau només per fer front a Trias i per extensió al procés. Si hem de valorar el vot en clau sobiranista, en la candidatura de la Colau guanya el front no sobiranista per golejada.

Un independentista d’esquerres tenia altres opcions que votar, tals com les Cup o ERC, i innombrables han estat els tuits i els wasaps sobiranistes intentant boicotejar la candidatura de la Colau perquè era una candidatura espanyola. No: Els independentistes que volen la trencadissa amb Espanya no han votat l’Ada Colau, han votat ERC,  han votat les Cup i alguns han votat CiU encara esperançats que el procés els pot dur a la independència. Però no han votat la Colau.

Em sembla adequat remarcar aquesta qüestió perquè determinats ideòlegs del procés voldran justificar la derrota de la independència a les urnes dient-nos que molts indepes en realitat van votar a la Colau, i encara ens voldran convèncer que la Colau, si no és independentista, poc li falta, poc li falta. Avui ja he rebut algun wasap recordant que la Colau va recolzar el dret a decidir... Sí, sí, és cert, però el que no diu aquest wasaps és que Ada Colau, en efecte, va recolzar el dret a decidir però sempre endins la legalitat espanyola ergo doncs respectant la Constitució.

Hi haurà aquests dies molt saltimbanqui fent cabrioles perquè et creguis que la Colau simpatitza amb la independència i que per tant la seva victòria no és una derrota del procés sinó inclús un suport al procés. Però tu i jo sabem a qui i a què es referia Artur Mas quan va dir “Si Barcelona ens dóna l'esquena, no ens en podrem sortir”

1 comentario:

Anónimo dijo...

Perdona, però tu no saps la quantitat d'independentistes que han votat o no Barcelona en Comú, molts independentistes els poden haver votat perfectament. És veritat que hi ha ERC, la CUP i CiU però no em resulta pas tant estrany que una part d'independentistes que no veu prou d'esquerres a ERC i creu que la CUP no tindrà força suficient s'aventuri a votar la candidatura de la Colau, al cap i a la fi Bcn en Comú defensa el dret a decidir i no s'ha posicionat en contra de la independència, vull recordar, a més, que a dins hi tenen a Procés Constituent i que la Colau va votar SÍ SÍ el 9N, per cert, que no sé d'on treus que només defensa el dret a decidir dins de la legalitat espanyola.

Amb això no vull dir que sigui una candidatura independentista ni que la majoria dels seus votants ho siguin, només dic que no està en contra de la independència, que està formada parcialment per independentistes i que pot haver sigut votada perfectament per independentistes.