Per què votes Podemos?

Conec alguns que aparentment voldrien que el sistema de què gaudeixen quedés ben esfondrat - T’imagines quina cara posarien els del PP-PSOE si guanyessin les eleccions els de Podemos?- Només per veure enfonsats aquests partits, els meus coneguts votaran Podemos en les pròximes eleccions. No són homes ressentits, no son homes que tinguin una vida precària, no són homes que no tinguin res a perdre, ans al contrari, els conec i són alegres i entusiastes, se’n van a esquiar els caps de setmana, tenen diners per comprar-se la última indumentària en esquí, diners per comprar l’últim Iphone del mercat, viuen en pisos espaiosos que tenen terrasses amb vista al cel, tenen una bona feina, o una feina que els dóna diners suficients per pagar-se tots els seus capritxos.

Aleshores un es pegunta –Per què volen veure enfonsats el PP i el PSOE i votar un partit com Podemos? Diria que, sense adonar-se, aquests coneguts creuen massa en l’estabilitat del sistema i així consideren que cap circumstància pot causar que ells deixin de gaudir dels plaers materials de la vida. Diria que no són conscients de la gran sort d’haver crescut en una família honrada i estable que els ha transmès un fort sentiment de legitimitat. Diria que no han sigut homes que s’hagin hagut d’amagar en els racons dels carrers obscurs sempre a la guait de la policia o de l’ordre legal establert sinó que el seu ha sigut un creixement basat en el dret a ser i a tenir, un creixement honrat que els ha convertit en homes segurs de la seva legitimitat existencial. És tan fort el seu sentiment de legitimitat que subconscientment creuen impossible que la base sistèmica sobre la qual s’ha sustentat la seva seguretat pugui convertir-los en homes il·legitims, en delinqüents, en homes antisistema.  

És la mateixa atàvica confiança en el sistema la què els du a voler jugar amb el sistema, com el nen que trenca els joguets perquè sap que en té molts, i que els seus papàs li compraran més. En efecte, diria que són homes mancats d’imaginació: no imaginen un sistema que no els regali iphones, esquís, menjar, i és aquesta manca d’imaginació que els du a voler veure enfonsats al PP i al PSOE, veure’ls enfonsats per pures ganes d’espectacle, de show mediàtic. Res més. És aquest convenciment que cap partit polític, es digui Podemos o es digui com es digui, els expulsarà del paradís on viuen. Aquesta seguretat que el paradís els correspondrà sempre per decret. És per això que molts homes que viuen d’allò més bé votaran Podemos.